Your browser does not support JavaScript!

VALORS DE TABLAO FLAMENCO CORDOBES DE BARCELONA

Una lluita per ser la referència de l’autèntic flamenco a Barcelona

Fa ja 45 anys que un temerari i jove guitarrista de nom Luis P. Adame, i una bella i jove bailaora Irene Alba, van desembarcar a una modesta sala de festes de les Rambles de Barcelona, propietat de l’empresari d’espectacles del Paral•lel, Matías Colsada. Una petita sala amb uns atractius finestrals de vidre, una balconada a unes Rambles on no hi havia turisme i on s’esdevenia una intensa vida nocturna.

Luis P. Adame i Irene Alba, els meus pares, es van proposar convocar en aquell racó de les Rambles als més grans artistes del flamenco. Cal dir que el mateix Camarón va actuar dues vegades en aquell petit indret, temple del flamenco.

Observant les Rambles, feia els deures, mentre escoltava cantar a Fernanda i Bernarda, Chocolate, ... Ballar a Farruco, Manuela Carrasco... Més tard, ballava a les nits i estudiava la carrera de Dret als matins. Els meus companys em muraven amb desconfiança i sorpresa al conèixer una doble vida que resultava difícil esbrinar. Realment una doble vida privilegiada que em va permetre veure en primera persona, i a l’escenari d’un autèntic Tablao, a totes les grans llegendes del flamenco.

45 anys després, la persistència d’en Luis P. Adame i d’Irene Alba s’esdevé en una lluita constant per a crear un espai honest i autèntic per al flamenco de veritat.

Una lluita, ara potser agreujada, ja que a partir dels anys 90 i atès el boom turístic que va sorgir a Barcelona, per la necessitat de no cedir a la facilitat de les deformacions del flamenco dirigit per al turisme, per a no deixar-se aixafar per la mediocritat i producte miratge dirigits a un turisme desinformat. I també, i cal dir-ho, una lluita envers als mateixos espectadors de la nostra terra, per tal que deixin a un costat els prejudicis generats per tant frau dirigit al turisme, i siguin capaços de veure’ns amb ulls nets i lliures de tanta desconfiança.

45 anys després, seguim lluitant contra aquests prejudicis envers al flamenco. Llavors eren aquells que identificaven aquest art com quelcom propi de “gent de malviure”, els que no podien entendre que algú que estudiava Dret pogués ballar a les nits flamenco a un local al cor de les Rambles de Barcelona. I ara, passats els anys, intentant fugir d’etiquetes com la de “establiment turístic” pel sol fet d’estar ubicats a les Rambles i dedicar-nos al flamenco. Hi ha qui ignora que es part de la història de la nostra ciutat... una història a la que Tablao Flamenco Cordobes ha aportat i segueix aportant grans moments d’art del més alt nivell possible en el món flamenco.

Permetin ara que el meu pare Luis P. Adame els expliqui moltes coses interessants d’aquest llarg viatge de 45 anys.

Generic placeholder image
Generic placeholder image
Generic placeholder image

Contacte


Tablao Flamenco Cordobés
Les Rambles 35, 08002, Barcelona
+34 933175711 FAX:+34933176653
METRO L3 DRASSANES