Your browser does not support JavaScript!

Tablao Flamenco Barcelona: Descobreix el tablao de Tablao Flamenco Cordobes de Barcelona

Flamenc històric, llegenda i patrimoni de la ciutat de Barcelona

Tablao Flamenco Cordobes es l’únic local de Barcelona propietat i dirigit per una família d’artistes ben coneguts al món del Flamenc. Aquesta característica li proporciona un segell d’inconfusible qualitat, que li atorga el reconeixement tant entre els professionals del flamenc com del turisme. Fundat l’any 1970, Tablao Flamenco Cordobes manté les característiques d’un tablao flamenc autèntic. Els tablaos son hereus dels antic “Cafés-Cantants”, que des de el segle XIX ocupaven Les Rambles, El Paral·lel y Sant Pau, el que s’anomena Triangle d’or del flamenc a Barcelona.
Tablao Flamenco Cordobes de Les Rambles, així conegut pels habitants de la ciutat de Barcelona, es un local històric i llegendari, que ha continuat amb aquesta tradició essent l’últim vestigi obert d’aquella època. Els tablaos es caracteritzen per ser locals petits, acollidors i íntims on el flamenc es viu en tota la seva autenticitat i tradició: la música en viu, la improvisació contínua, la proximitat del públic, l’absència de micròfons, etc.. generen una atmosfera per al flamenc no es pot reproduir en altres emplaçaments mes grans i freds.
Al Tablao gaudirà del “duende” d’un espectacle de flamenc autèntic, des d’una finestra  privilegiada: el tablao. La intimitat, el calor, la proximitat, li permetran impregnar-se d’aquesta cultura mil·lenària gràcies a un marc escènic singular. El llenguatge íntim del flamenc necessita dels requisits que proporciona el tablao per expressar-se amb tota la seva veritat:
• La reunió de no més de 180 persones al voltant de l’escenari, com a les festes flamenques  familiars, en les que es transmet la part del flamenc que no es pot aprendre a les acadèmies. Les mateixes cadires humils de vímet, son una recreació d’aquestes reunions.
• La seva arquitectura en forma de cúpula, com si es tractés d’una cova, permet que el so  natural i característic del flamenc, lliure de micròfons i artificis, li arribi net i vibrant.
• La improvisació continua dels artistes, el misteri del “duende”. El joc mitjançant el qual la  guitarra, el cant i el ball dialoguen entre si, s’inspiren i creen a través de la intuïció... es una forma de creació, a través de la inspiració i de la intuïció, que el seu aprenentatge, fora de la transmissió en el cercle familiar, només apareix en el tablao, i a la que els joves flamencs d’avui aporten una tècnica prodigiosa, tant al ball com a la guitarra.
Des de 1970, a les Rambles, en el mateix centre del cor de la ciutat de Barcelona, on  històricament han recalat els teatres i espectacles des del segle XIX, Cordobés ha convocat sempre a les més grans figures del flamenc dels nostres temps.
El mateix Camarón, al cant, el llegendari Farruco, al ball, els dos icones del flamenc, van estar  aquí. I Chocolate, Fernanda y Bernarda, Terremoto fill... tantes llegendes. Avui, Cordobés pot presumir de que la immensa majoria dels grans artistes del flamenc actual continuen passant pel seu escenari, des de figures consagrades a joves promeses: Israel Galván, Eva La  Yerbabuena, Miguel Poveda, Pastora Galván, El Farru, José Maya, Olga Pericet, Marco Flores, etc, etc, etc... la llista és senzillament inacabable. Sigui quin sigui el dia que vostè hagi escollit per a visitar-nos, gaudirà de la presencia dels grans artistes. Li ho garantim.

Generic placeholder image
Generic placeholder image
Generic placeholder image

Contacte


Tablao Flamenco Cordobés
Les Rambles 35, 08002, Barcelona
+34 933175711 FAX:+34933176653
METRO L3 DRASSANES