Your browser does not support JavaScript!

Susana Casas, balladora de flamenco a Tablao Flamenco Cordobes Barcelona

Flamenco Barcelona


Nascuda a Sevilla l'any 1977, a l'edat de 8 anys Susana Casas va començar a ballar a l'escola de José Galván. Més endavant es forma també amb altres importants artistes com a Matilde Coral i Manolo Marín.

Sent encara molt jove Susana Casas debuta com a professional i gira per tota Espanya. Des de 1992 pasa uns anys actuant a França. Més tard, la balladora treballa a Mèxic DF i, a partir de l'any següent, a Holanda amb l'espectacle “Fiesta Gitana” produït per Curro Vélez. Susana Casas visita també Japó en 1996, actuant en l'obra de Yoko Komatsubara cridada “Carmen” al costat d'Alejandro Granados, Torombo i Luis Ortega, presentada amb molt èxit.

Susana Casas ha participat a diversos programes de televisió, entre els quals destaca "La Venta del duende”. A més, la balladora va participar en la pel·lícula “Flamenco”, del conegut cineasta Carlos Saura, com a artista de ballet de Matilde Coral i en el documental “Danzas del Mundo” produït per Discovery Channel.

L'any 1994 la balladora va començar a treballar en col·laboració amb la companyia de Mario Maya en “De lo flamenco” y “De Caí a Cuba”. L'últim va ser presentat en la Biennal de Sevilla amb molt èxit.

A part de les seves col·laboracions amb diferents companyies, Susana Casas ha trepitjat els escenaris dels tablaos històrics més importants com Tablao Flamenco Cordobes de Barcelona, l'Arenal, el Palau Andalús o Tablao Els Galls de Sevilla.

Susana Casas va romandre durant sis anys en el Ballet de Cristina Clots, amb els espectacles “Arsa i Toma” de Ramón Oller, “Al compás del tiempo”, “Tierra Dentro” de José Luis Casto, “Tiempo y Compás” y “Yerma”. En "Yerma" la balladora va actuar com a protagonista i va tenir un gran èxit.

A l'any següent, ja com a part del Ballet Flamenc d'Andalusia de Cristina Clots, Susana Casas apareix en els espectacles “Viaje al Sur” de Ramón Oller y “Romancero Gitano” de José Carlos Plaza. A més, Susana va col·laborar amb Pedro Sierra en la seva obra “Ritmo Flamenco Rhythm”.

Ha aparegut també com a artista convidada en les obres del ballador El Junco, els espectacles “La hora del duende” i “Junquerías”.

En 2009 Susana presenta al públic "Por un sueño" al costat de la seva parella El Jonc en el Gran Teatro Falla, a Cadis. L'obra va ser molt bé acollida pel públic, igual que pels crítics.

L'any 2010, aquest espectacle de Susana Casas es presenta en la Expo de 2010, en Shanghái, Xina, representant a Espanya en la setmana dedicada a Andalusia.

Al llarg de la seva extensa carrera la balladora de flamenc ha estat premiada amb multitud de premis, entre els quals destaquen el Farolillo de Oro de Sevilla, l'1er Premi Nacional “Matilde Coral” (Barcelona) el 2º Premi Nacional en la categoria de ball per alegries, l'1er Premi al millor ball lliure (Cadis) i el 2º Premi en el Festival Internacional de Cante de les Minas.

Flamenco Barcelona
Flamenco Barcelona
Flamenco Barcelona

Contacte


Tablao Flamenco Cordobés
Les Rambles 35, 08002, Barcelona
+34 933175711 FAX:+34933176653
METRO L3 DRASSANES