Your browser does not support JavaScript!

Sergio Aranda, ballador flamenco a Tablao Flamenco Cordobes Barcelona

Flamenco Barcelona

Sergio Aranda Santos és, probablement, el millor ballador que Màlaga ha produït durant molts anys. La seva dansa està coreografiada però no polida a l'excés i porta el compàs i la gràcia en la sang, dos elements essencials en el ball flamenc.

Aquest jove ballador destaca en els estils de “bulería seguidilla” i la “bambera”, durant els quals provoca al públic amb la seva jaqueta com un torero amb el seu capot. Tot en Sergio Aranda és flamenc: posseeix un impecable sentit del ritme i un complet coneixement de la majoria dels estils d'aquest art.

De tija alta i prim, el seu cabell llarg copeja l'aire amb intensitat quan actua i el seu ball porta amb si imatges de la vella escola esquitxades amb un toc de màgia jove.

A la primerenca edat d'11 anys va començar la seva educació en el Conservatori Professional de Dansa de Màlaga. Poc després de complir 17 va ser escollit per participar en la primera Biennal de Flamenc de Màlaga en 2005 titulada “Màlaga Flamenca” que se celebrava en el Teatre Miguel de Cervantes de Màlaga. Durant aquest temps també va actuar en grans teatres de tota Andalusia, on Sergio es va revelar com un prometedor estel del ball.

La collita d'èxits obtinguda a Andalusia va fer desenganxar la seva carrera professional i li va permetre actuar en gran part d'Espanya. Una vegada conquistada la geografia nacional, Sergio va posar les seves mires a l'estranger i va enlluernar al públic en festivals internacionals de països tan diferents com Suècia, Xangai, Chicago, Colòmbia, Miami, Àustria, Alemanya, Itàlia, Holanda, Bèlgica, Suïssa, Colòmbia, Algèria o Memphis, entre uns altres.

Arribem a l'any 2006, Sergio Aranda representa l'essència dels pals flamencs més característics de la seva terra a Barcelona, Zaragoza, Londres i Nova York. També en aquest any, el ballador obté el primer premi en el XVII Concurs Nacional de Ball de Ronda “Aniya la Gitana” i això li brinda l'ocasió de participar en el Festival Flamenc de Ronda.

Dos anys després, crea l'espectacle titulat “Màlaga baila, Sevilla canta” al costat de la sevillana Isabel Fayos. L'estrena es va celebrar en el Teatre Albereda de Màlaga i va obtenir un gran acolliment. En 2009 Sergio es llança a produir el seu primer espectacle “Pasito a Pasito”, una representació de la seva vida on reflecteix la seva curta però intensa carrera dedicada al ball i al flamenc.

El seu últim treball es titula “Enjunda Flamenca” i va ser presentat en el Festival Flamenc de Riversaltes (França). El públic malagueny va poder veure l'espectacle en la IV Edició de la Biennal d'Art Flamenc de Màlaga, a l'Auditori d'Edgar Neville.

El talent i la dedicació de Sergio Aranda li han portat a actuar en infinitat de festivals i teatres tant a Espanya com fora de les seves fronteres. La llista seria massa llarga per incloure-la aquí però sí podem destacar alguns d'ells: El Festival de Nou Barris de Barcelona, el Cim Flamenc de Madrid, el Festival World Music de Xangai, el Festival Suma Flamenca en el Teatre Albéniz de Madrid, el Festival Flamenc a San Pedro del Pinatar de Múrcia (2006), la gira per Holanda amb l'espectacle “Destemplao” de María Jonquera (2008), el Festival Internacional de Flamenc de Berlín o la gira per Canadà i EUA al costat del musical de Disney “El Rei León” (2011).

El seu amor pel flamenc i l'experiència obtinguda al llarg dels anys ho porten a impartir nombrosos cursos i classes magistrals a les noves generacions. El ballador ha compartit els seus coneixements i el seu art amb estudiants de nombrosos centres com l'Escola de Flamenc de “La Tani” (Barcelona), el Centre d'Art Flamenc i Dansa Espanyola Amor de Déu (Madrid). També ha estat un gran impulsor del ball flamenc fora de les nostres fronteres, portant aquest art a terres tan llunyanes com l'Escola de Carlota Santana (Nova York) o l'Escola Iberia de Tòquio (Japó) i ha donat diverses classes magistrals a EUA (Chicago, Los Angeles, Nova York, Las Vegas, etc.).

Flamenco Barcelona
Flamenco Barcelona
Flamenco Barcelona

Contacte


Tablao Flamenco Cordobés
Les Rambles 35, 08002, Barcelona
+34 933175711 FAX:+34933176653
METRO L3 DRASSANES