Your browser does not support JavaScript!

Karime Amaya, balladora de flamenco a Tablao Flamenco Cordobes Barcelona

Flamenco Barcelona

Karime Amaya ha nascut a Mèxic l'any 1985 en una família d'artistes flamenc. Ella és neboda-néta d'una de les balladores més famoses del flamenc Carmen Amaya. Karime ha crescut amb els balls salvatges de la seva mare i en l'acadèmia de Mercedes Amaya a Mèxic DF.

Per primera vegada surt a l'escena a l'edat de 9 anys amb la companyia dels seus pares: el guitarrista Santiago Aguilar i la balladora Mercedes Amaya també coneguda com La Winy. Karime Amaya comença a ballar professionalment a la mateixa companyia, encara sent molt jove, a l'edat de 12 anys.

Karime ha participat en quatre edicions del Festival Flamenc Internacional Albuquerque en Nou Mèxic, un festival de flamenc de gran prestigi.
L'any 2003 balladora s'ha presentat en el Arts Presenters 46th anual members conference, de Nova York. Un any més tard, en 2004 Karime Amaya estava ballant una temporada de sis mesos en el tablao més important de Tòquio, El Flamenco. En el mateix any la balladora participa a l'obra “Bailaor” d'Antonio Canales com a artista convidada. L'obra va debutar a Palma de Mallorca i després va ser presentada en el més importants tablaos de Madrid.
En 2005 la balladora participa en el Festival Quito Flamenc 2005 d'Equador amb “Els Losada”. A més Karime actua en el Festival International, New Mèxic, USA, 2005 i actua en els tablaos Casa Patas, Las Carboneras i el Cardamomo, uns de tablaos més importants de Madrid.
L'any 2006 Karime Amaya participa com a artista convidada en la gira de Juan de Juan, en el show “Cara a cara” juntament amb Ana Salazar. Han recorregut més de 30 ciutats d'Espanya com Madrid, Sevilla, Granada i Barcelona. En el mateix any balladora ha estat convidada per actuar en el Festival Art Flamenc de Mont-de-Marsan a França, on balla juntament amb Gerardo Núñez, Antonio El Pipa i la Família Farruco.
En 2007 balladora realitza una gira a Japó, actuant en principals ciutats.
En 2008 Karime participa 10º Festival d'Art Flamenc Monterrey.
Durant 2009 balladora treballa en col·laboració amb famós ballador Antonio Canales i el guitarrista Enrique de Melchor.
En 2011 Karime i la seva família estrenen l'obra “Amaya Linaje”. L'espectacle en homenatge als membres de la Família Amaya.
Durant els anys 2001 i 2012 Karime Amaya ha participat en el rodatge del documental “Bajari” actuant com a actriu principal. La directora del documental és Eva Vila, guionista, periodista i directora de la Universitat Pompeu Fabra.
A més en 2012 balladora presenta al públic la seva nova obra “Desde la orilla”. L'espectacle va ser presentat en el Festival de Jerez i va ser inspirat en les nits que Karime ha passat en una platja de l'altre costat de l'Atlántico somiant amb Somorrostro i inspirant-se en el vaivé de les ones, igual que llegendària Carmen Amaya.
Aquest mateix any Karime Amaya apareix com a artista convidada en l'espectacle “Abolengo” de Farruquito, amb la qual es van de gira per Costa Rica fins als principis de 2013. A més balladora participa en l'obra “Dicen de mi vida” de Joaquín Tallis.
L'any 2013 Karime Amaya amb Pastora Galván i Paloma Fantova participen en l'espectacle “Con Carmen Amaya en la Memoria”. Actuen com a balladores principals en aquesta obra homenatge a Carmen Amaya. L'espectacle va ser produït per la Fundació Tablao Cordobes Barcelona i l'Acadèmia de les Arts i les Ciències del Flamenc Barcelona. Representacions de l'espectacle han estat fetes per Europa i capitals espanyoles.

Flamenco Barcelona
Flamenco Barcelona
Flamenco Barcelona

Contacte


Tablao Flamenco Cordobés
Les Rambles 35, 08002, Barcelona
+34 933175711 FAX:+34933176653
METRO L3 DRASSANES