Your browser does not support JavaScript!

Farruquito, ballador flamenc en Tablao Flamenco Cordobes Barcelona

Flamenco Barcelona

Juan Manuel Fernández Montoya, conegut artísticament com Farruquito, fill del cantaor de flamenc Juan Fernández Flores "El Moreno" i de la balladora Rosario Montoya Manzano, "La Farruca", és un dels balladors més importants que ha donat el flamenc.
El seu avi, Farruco, va crear una escola única en el flamenc, la qual Farruquito des de petit ha absorbit i desenvolupat, i gràcies a la qual ha passat tota la seva vida envoltat de Flamenc més pur, sent considerat com l'hereu del seu avi com a cap d'aquesta escola. A l'edat de 5 anys debuta per primera vegada en l'escena internacional a Broadway amb l'espectacle "Flamenco Puro", actuant amb alguns dels més importants artistes de flamenc, molts dels quals de la seva pròpia família. Va presentar la seva primera temporada amb tan sol 8 anys a la Sala Zambra de Madrid.
A l'edat d'11 anys el jove ballador participa al rodatge de videoclip "Camarón Nuestro" i un any més tard en la pel·lícula "Flamenco" de l'important cineasta Carlos Saura, actuant al costat del seu avi Farruco. Més tard amb la seva família surt en "Bodas de Gloria" on participa en part coreogràfica i artística de l'obra. En 1992 balla en l'Acte d'Inauguració de les Paralimpíadas de Barcelona. En el Pavelló d'Andalusia de l'Exposició Universal de Sevilla actua amb el seu avi “El Farruco” amb "Presente, pasado y futuro". En 1997 mor el seu avi, "Farruco", la qual cosa suposa pel Farruquito una tremenda responsabilitat: amb els seus 15 anys, encara un nen, ha d'assumir la responsabilitat de convertir-se en el cap de família i omplir el buit que va deixar el geni després de la seva mort. Amb tan sol quinze anys crea el seu primer espectacle, "Raíces Flamencas", en el qual aglutina de forma extraordinària la seva pròpia concepció artística amb la tradició.
Després de la seva presentació en el Royal Festival Hall de Londres, l'espectacle va ser presentat al públic amb molt èxit en els escenaris més importants, com el Teatre de la Vila i Conde Duque a Madrid, el Teatre Poliorama de Barcelona i en gires internacionals en països com França o Japó. En 2001 en l'Iº Festival Flamenc USA Farruquito presenta l'espectacle "Farruquito y família" i ,després de les seves actuacions a Boston i New York, el New York Times parla d'ell com “el millor artista que va trepitjar la Gran Poma l'any 2001”. Un any després Farruquito presenta aquesta obra en el Teatre Central de Sevilla amb molt èxit. En la IIIª Edició del Festival Flamenc USA actua al costat del seu germà collint un gran èxit, quan el seu germà, "El Farru", en aquell moment tenia solament 14 anys. Més endavant Farruquito realitza una gira per Amèrica del Nord amb l'espectacle "Por Derecho", conquistant a la crítica amb la seva personalitat i el seu art. Va ser presentat en el Festival Flamenc de Madrid, en el Teatre Villamarta, en el Teatre Albéniz i el Festival de Jerez, en tots amb gran èxit entre el públic i la crítica. Per al famós fotògraf Richard Avedon no ha passat desapercebut el seu talent com a ballador. La revista PEOPLE ha triat al Farruquito com una de les persones més belles del món. L'Acadèmia de la Música li ha premiat per la seva lletra de cançó "Dolça canyella" del disc "María" de Nena Pastori, i pel zapateado de Farruquito en el disc homenatge a Jeros.
A més, Farruquito segueix al capdavant de la seva acadèmia de flamenc a Sevilla, destinada a seguir difonent els preceptes de l'escola del seu avi “El Farruco”. En 2003, en el Teatre de la Maestranza de Sevilla, presenta la seva obra "Alma Vieja", una vegada més amb tremend èxit. Amb aquest mateix èxit l'espectacle es presenta en el Teatre Albéniz de Madrid i en el teatre Victoria de Barcelona. Amb la gira després de la seva presentació, "Alma Vieja" apareix en escenaris espanyols i internacionals amb gran èxit a França, Itàlia i Regne Unit. L'any 2004 el ballador obté el reconeixement del públic i de la premsa, rebent diversos guardons: el Premi Públic al millor ballador, el Premi Flamenc Avui al millor ballador, el Premi Teló Chivas’04 al millor intèrpret de dansa, i el prestigiós premi APDE 2004 com a “digne dipositari de l'herència del ball gitano”.
En 2008 la seva nova obra "PURO" amb un gran desplegament tècnic i 14 músics en escena s'estrena a Palma de Mallorca, Jerez i Sevilla (XIIIº Biennal de Flamenc). La crítica es rendeix unànime: “Farruquito torna a regnar!” L'espectacle tambien triomfa en països com Mèxic, Israel o Holanda. En la Biennal de Flamenc de Sevilla del 2010 estrena el seu nou espectacle "Sonerías", amb una coreografia amb extraordinaris matisos d'estils antics i tradicionals, creant un ambient teatral, alguna cosa diferent sembla a les seves anteriors propostes. La famosa casa de moda Louis Vuitton li va convidar a ballar en Paris en l'espectacle "Mirror of Passion". En 2011 presenta la seva nova obra "Baile Flamenco" en el Teatre Compac de Madrid. Aconsegueix el ple en els 4 dies que roman l'espectacle en cartell i arriben crítiques com "Farruquito triomfa en l'estrena de BAILE FLAMENCO" (El Mundo, 16/11/2011). En aquesta ultima obra es vas veure patrocinat per les prestigioses marques LOUIS VUITTON i BERLUTI.
En 2015 Farruquito actua per primera vegada oficialment en un tablao en Tablao Flamenc Cordobes de Barcelona. Després de les actuacions, primer del seu avi Farruco, i després, de tota la seva família, Farruquito és l'últim a trepitjar aquest escenari tancant un cercle que uneix la família Farruco amb aquest històric temple del flamenc de Barcelona.

Flamenco Barcelona
Flamenco Barcelona
Flamenco Barcelona

Contacte


Tablao Flamenco Cordobés
Les Rambles 35, 08002, Barcelona
+34 933175711 FAX:+34933176653
METRO L3 DRASSANES