Your browser does not support JavaScript!

L'espectacle de Flamenc a Barcelona s'ha de veure al Tablao

Els millor intèrprets els trobaràs a l’espectacle de flamenc més autèntic de la ciutat de Barcelona.
Camarón de la Isla, Farruco, Manuela Carrasco, Güito, Chocolate, Juan Villar, La Tati, Manolete, Lole y Manuel, Bambino, Farruquito, Miguel Poveda... han estat una declaració d’intencions i els fonaments d’uns orígens que han definit al tablao flamenc de Les Rambles Tablao Flamenco Cordobes com al punt de reunió dels intèrprets més importants de la historia d’aquest art Patrimoni Immaterial de la humanitat des de 2010. El tablao de Tablao Flamenco Cordobes va ser pioner en canviar el model rutinari del clàssic tablao per una escenificació que combina la frescor original del flamenc dintre d’un ordre teatral. L’abolició d’uns hàbits denigrants per als artistes com el sopar del públic durant l’espectacle així com les converses que es produïen entre el públic durant l’espectacle sense cap respecte, van provocar que moltes figures del mon del flamenc únicament hagin actuat al tablao flamenc de Barcelona Tablao Flamenco Cordobes.
L’espectacle Flamenc del tablao de Barcelona es caracteritza per la seva autenticitat i puresa , acompanyada per la presencia contant dels artistes més rellevants del panorama del flamenc internacional, variant l’elenc constantment i actualitzant contínuament una programació que afavoreix que el nivell es mantingui sempre en els nivells més alts sobre el seu escenari.
L’entusiasme i l’energia es renova cada 3 setmanes amb la presencia de nous artistes, els quals fan una parada al tablao de Les Rambles per després prosseguir amb les seves gires internacionals.
Sobre l’escenari de Tablao Flamenco Cordobes està garantida la presencia de les primeres figures del panorama flamenc de moment, els solistes de les companyies de ball més importants (Sara Baras, Cristina Hoyos, etc...) y els guanyadors dels concursos més prestigiosos a nivell nacional o internacional (Premio Cante de las Minas, Premio Nacional de Córdoba, Bienal de Sevilla i Málaga, La Venecia Flamenca, The Golden Lyre Musicianship Awards, etc..), acompanyats de les joves promeses que cada any sorgeixen d’aquest art.
Juana Amaya, Pepe Torres, Jesús Carmona, El Yiyo, Amador Rojas, Karime Amaya, Belén López, Pastora Galván, Alfonso Losa, José Maya, Juan de Juan, Farru, Barullo, Farruquito, Gema Moneo, Sergio Aranda, Sara Barreo, Águeda Saavedra, María José Franco, Carlos Carbonell, Marco Flores, Claudia Cruz, Auxi Fernández, La Tana, Davinia Jaén, Tañé, Jonathan Reyes, Felipa del Moreno, Jesule de la Tomasa, José Valencioa, María Terremoto, David Cerreduela, Israel Cerreduela, Tuto, Morenito de Illora, Coco, Bocaillo... i un llarg etcètera .. són algunes de les consagrades y joves promeses que formen part de l’elenc dels espectacles de flamenc de l’històric tablao de Les Rambles que li han aportat un reconeixement a nivell internacional.

Dirigit des de els seus inicis per una família d’artistes, l’espectacle del tablao flamenc de Barcelona no segueix cap guió, no explica cap història en particular, sinó  que parla de la condició humana en general, o simplement de la vida quotidiana. Música i dansa en estat pur.
En Cante Jondo un lament, un crit, un clamor, un riure... petits poemes d’origen popular o de grans poetes de la literatura, que el cantaor desgrana segons la seva inspiració, sense guió, i sense cap altra servitud que el ritme i el tipus de cant que interpreta.
Hi ha cants d’amor a la companya o a la mare, de nostàlgia de la terra, de clamor des de la presó o de desamor, d’acompanyament a les feines del camp o lament des de la profunditat de les mines... Expressen a vegades goig i alegria, i altres vegades són pura expressió de dolor. El que es denomina “Pals” del flamenc que conformen un frondós arbre genealògic de multitud de tipus de cants, que es recolzen en diferents combinacions rítmiques, i tenen diferents procedències geogràfiques.
Sobre la base del ritme, –fil conductor i màgic–, es retorcen cant, guitarra i ball: mútuament es recreen, inspiren, contesten, contrasten o acompanyen,... la improvisació es aquella part del   flamenc que no pot trobar-se a la coreografia mil·limetrada d’un teatre o d’un espectacle audiovisual, i que només es pot viure en un tablao.
Per això no s’ha de sorprendre quan,  educadament, se li demani silenci. Aquest és el senyal de que vostè està contemplant un  espectacle autèntic. El ritme és sagrat, i res l’ha d’entelar o interferir-lo perquè la interpretació dels artistes sigui exacte i brillant. Davant d’un espectacle autèntic de flamenc, no s’ha d’intentar entendre, sinó simplement deixar-se portar i sentir... que és la millor forma d’entendre i endinsar-se en aquest art.

Generic placeholder image
Generic placeholder image
Generic placeholder image

Contacte


Tablao Flamenco Cordobés
Les Rambles 35, 08002, Barcelona
+34 933175711 FAX:+34933176653
METRO L3 DRASSANES